TÉMÁK, Kategóriák

Természetes praktikákkal a sárgaság ellen

607
HOZZÁSZÓLÁS:

A sárgaság a bőr illetve a szemfehérje sárgás elszíneződése, melyet a vérben, az epefesték, a bilirubin szintjének megnövekedése okoz. kurkuma-01

A betegségnek 3 fajtája van, az elsőt a májsejtek zavaros működése idézi elő, ezt májgyulladásnak hívjuk, a második a vörösvérsejtek fokozott lebomlása miatt alakul ki, ezt nevezzük a hemolitikus sárgaságnak, illetve a harmadik, amikor az epe nem tud kiürülni a májból, mondjuk epekő esetén, ezt hívjuk elzáródásos sárgaságnak.

A favizmus, melynek következménye a vérszegénység, a hemolitikus sárgaságnak ritkább esete. A betegség során, a vörösvérsejtek az átlagosnál érzékenyebbek egy, a fejtett babban levő vegyületre. Az okok egy enzim hiányára vezethetők vissza.

Hemolitikus sárgaságnál, a fehérjék, a folsav, a vas és a B-vitamint tartalmazó ételek jót tesznek, mivel a vörösvérsejtek képződését segítő tápanyagok. Ezeknek kiváló forrásai a tojás, a halak, a szója, a tej illetve az aszalt sárgabarack, a Graham-kenyér, a vízitorma, melyek vasat tartalmaznak. A búzacsíra, az élesztőkivonat, a barna rizs és mindenféle kemény héjú gyümölcs, a B-vitaminoknak kiváló forrása. Szigorúan tilos alkoholt inni, illetve a zsíros és fűszeres ételek fogyasztását is iktassuk ki.

Édesgyökér

Az édesgyökeret a japánok alkalmazzák leginkább, a hepatitis megfékezéséhez, és ezt nem véletlenül teszik, hiszen az édesgyökér kiváló májenzimszint csökkentő, ami a hepatitisz egyik okozója. A japánok az édesgyökeret olyan állapotokban alkalmazzák, ahol a beteg immunrendszerét fel kell javítani és ahol a májenzimszint abnormálisan magas. Az édesgyökér csodálatosan hat, a krónikus fáradtságra is.

Kurkuma

A növényben lévő kurkumin kiváló májgyógyító ételnek számít, antioxidáns és gyulladásgátló hatásai miatt. A májproblémákkal küszködőknek, mint a hepatitis, inkább melegen használják. A kurkumin májvédő tulajdonságait, a Toxicology nevű amerikai folyóirat korábbi tanulmánya bizonyította. A The Natural Physician’s Healing Therapies című munka írója, Dr. Mark Stengler, esetenként is együk. A kurkuma csökkenti a megemelkedett májenzimek szintjét.

Sárgaság esetén tilos alkohol, fűszeres és zsíros ételek fogyasztása!

607
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0

És te mit gondolsz erről?
Neked mi a véleményed a témáról?

Szólj hozzá

| Mondd el a véleményed

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

 

<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]