TÉMÁK, Kategóriák

Tények a májzsugorodás kórképe kapcsán

610
HOZZÁSZÓLÁS:

A májzsugor, vagy cirrózis elsődleges okozója az alkohol, de bekövetkezhet alultápláltság esetén, például a folyamatosan fogyókúrázóknál, vagy a máj és az epe közötti vezeték elzáródása, gyullcanstockphoto21322668adása következtében.

A zsugorodott máj, veszélyezteti az életet, mivel a májzsugorodás, lényegében a máj sejtjei halálát jelenti. A májban ilyenkor történő károsodások, nem fordíthatók vissza, de megfelelően összeállított, szénhidrátban dús étrenddel, a máj zsugorodása lassítható, megállítható. Mindenekelőtt az alkohol fogyasztását abba kell hagyni.

A betegség következtében, zavar keletkezik a létfontosságú ásványi anyagok és vitaminok raktározása, felszívódása során. A betegnek nagyon sok szénhidrátot kell bevinnie, úgy mint a teljes kiőrlésű lisztekből készített ételek, a rizs, a burgonya illetve száraztészták. Az étrend másik összetevője, a rengeteg zöldség és gyümölcs legyen, mivel a vitaminok és tápanyagok pótlása jóval erőteljesebben kell megtörténjen.

Májzsugorodás esetén, a máj a nagyobb mennyiségű zsírt nem képes feldolgozni, mivel a zsírok emésztéséhez szükséges epe termelése nem megfelelő. Zsíros húsokból, zsírdús tejtermékekből, olajos halakból, nagyon keveset fogyasszunk. A zsugorodott máj a fűszereket és a gyógyszereket is nehezebben bontja le, így oda kell figyelni erre is.

Súlyosabb májzsugor a vérfehérjék mennyiségét lecsökkenti, így a ödéma keletkezik, ami visszatartott többletfolyadékot jelent, a testünk valamely pontján. Ilyenkor a nátrium illetve a só fogyasztásának megszüntetése, javíthat a tüneteken.

Édesgyökér

A kínai orvosok az édesgyökeret évszázadokon keresztül használták májproblémák kezelésére. Vizsgálatok eredményei azt mutatják, hogy a növényből készült kivonatok, segítenek a májgyulladást gyógyítani és a májzsugorban szenvedő emberek májműködésén javítani.

Ginzeng

A ginzeng megvédi a májat a gyógyszerek, az alkohol és más toxikus anyagok káros hatásaitól. Egy kísérletben ginzengkivonattal előkezelt állatoknak különböző, végzetesnek tekinthető mennyiségű kábítószereket adtak. Az állatok túlélték. Embereken végzett kísérlet során 24 idősödő, alkohol okozta májzsugorban szenvedő ember májfunkcióját javította nagymértékben a ginzeng és kivonatai.

Májzsugorodás esetén tilos a fogyasztásuk:

Alkohol, fűszerek, savanyú és grillezett ételek.

610
HOZZÁSZÓLÁS:
loading...

Hozzászólások |

Összesen eddig
0
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
Válogatott készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!
<strong>Válogatott</strong> készítmények a gyomor + a bélrendszer problémái esetén!

TÉMÁK, Kategóriák

Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

LoginElfelejtette jelszavát?
Regisztráció! [ bezár ]
Miért jó ha regisztrál?

Első kézből értesülhet új terápiákról gyógymódokról!

Első kézből értesülhet akciós vásárlási ajánlatokról!

Felhasználó létrehozása!Már regisztrált? Jelentkezzen be! [ bezár ]

Elfelejtette jelszavát?


[ bezár ]